Friday, August 13, 2010

Ketogeenne dieet. (alustasime 30 juuli. 2010)

Nüüd on mu poeg ketogeensel dieedil. Alustasime 29 juulil näljapäevaga. St 29 juulil oli viimaseks tavatoiduks hommikusöök ja siis alates 30 juuli lõunast toitumine dieedi põhiselt. Alustasin seda dieeti koos lapsega temaga samades kogustes. Kuna alguses anti meile toidukogused 4:1 arvestuse järgi, siis oli see söömise asi ikka väga karm. Põhiline toit oli rasv, või, õli. Päeva jooksul ka muna või 2 ja natukene sai midagi juurde süüa. Kusjuures, rasva tuli päeva jooksul süüa 187,5 gr ( ehk siis peaagu klaasitäis õli või pakk võid ilma et saaks suurt midagi juurde süüa). Keelatud toiduaineid väga palju, lubatud asju on, aga mitte oluliselt. 4-5 dieedi päev saabus rasvadest küllastus. Lihtsalt ei suutnud enam süüa. Istusime pojaga lauataga rasvast üleujutatud taldrikud ninaees ja tundsime mõlemad, et 1 amps veel ja kõik tuleb välja. Kõht olin pidevalt tühi, aga süüa ka ei suutnud. Mina võtsin nädalaga maha 8 kg. Noh,eks mul seda pagasit ju veidi üle on ka. Lapse kaal õnneks eriti muutunud ei ole. tema on selline kribal meil.
Helistasin arstile ja rääkisin murest, et laps lihtsalt ei söö enam. Tundsin omal nahal, et nälgimine oli parem kui need taldrikutäied toitu. Arst lubas dieedi lõdvemale lasta, 2:1 arvestuse järgi. Nüüd saab oluliselt rohkem valkusid ja süsivesikuid rasvade juurde süüa. Eks need toidud ikka rasvased on, aga enam ei ole nii hull. Kuigi siiani on probleemiks taldrikute tühjaks söömine.
Mina ise enam dieeti ei pea. Liiga kalliks läks lihtsalt. Tegin nädala lõikes arvutused ja kõige odavamalt läbi ajades tuleb päeva keskmiseks toidurahaks 50 eek/ in. Mina olen nüüd üsna samade toiduainete peal, aga rõhku panen salatile mida hetkel kasvuhoonest lausa niisama saab ja leiba söön ka kõrvale veidi ning ka kartuleid ja makarone. Muidu jääks kõht väga tühjaks.
Kuigi sel päeval kui tegin otsuse, et ei saa temaga samamoodi jätkata, siis olid lapsel pisarad silmas küll. Eks see oli talle suur tugi et mina sama asja teen. Aga kuna ma söön siiani temaga üsna sama toitu ( st. ei söö seda mida tema ka tahaks), siis eks ta tunneb ikkagi tuge.
Dieedi arvestamise lihtsustamiseks on nüüd meil olemas exceli tabel ja see arvutab ise kogused. Ainult kirja panemise vaev :)
Lisaks lubatud toiduaineid ka avastame õnneks juurde. Täna näiteks mandlijahu ja vahukoor :)Midagi annab ikka juurde nuputada.

Tegin mõned päevad tagasi perekooli teema söögi nõuannete saamiseks. Palju väga häid nõuandeid tuli. Uued ideed on ka alati oodatud muidugi :)
http://www.perekool.ee/index.php?id=36995&class=forum_schnell&action=view_post&post=6882154

Hoogusid on hetkel õnneks harva. Eks kirjutan dieedi asjus jällegi varsti :) Nii palju uurimist-puurimist veel ees.
Ja mina olen nüüd õpilane :)) Loodetavasti tulevane raamatupidaja.