Monday, May 24, 2010

Vahepealne haiglaskäik, hood jne.

Eelmisel esmaspäeval, st. nädal tagasi sai tõstetud Rivotrili kogust hommikul ka 1 mg peale. Hood lõppesid jälle 4 päevaks. Aga neljapäeval jõudsime haiglasse hoopis. Poeg hakkas äkki kurtma,et tal on paha olla. Andsin talle vett ja palusin pikali olla. Oksendas, alguses mingit valget asja ja ööseks juba kollast. Aga õhtul helistasin kiirabisse ja palusin neil tulla, et talle oksendamise vastane süst teha. Meil on see probleem, et kui ta oksendab,siis järelikult oksendab ka kõik rohud välja ja tulemus võib olla ettearvamatu. Kiirabi tuli, tegi süsti ja nad arvasid,et oleks vaja ikka Mustamäele haiglasse viia tema seisundis. Keha temperatuur oli 34 kraadi ja mitte midagi sees ei püsinud. Hästi armsad ja sõbralikud kiirabi arstid sattusid meile jällegi. Aitäh neile asjatundlikkuse ja naeratuste eest! Jõudsime haiglasse,süst ei mõjunud, sest ikka oksendas kogu aeg. Saime eraldi palatisse,pandi tilguti, võeti analüüse. Andsime haiglas uue koguse rohtusid, aga ka need tulid välja. Õnneks ei tulnud sellest kõigest mingeid hooge! Leian, et see on lausa ime! Hommikuks oli poiss jälle naerusuine ja nõudis süüa. Nii pettunud oli et mulle toodi putru ja talle ainult kuivikuid ja teed:)Reedel saime õnneks ka koju. Läksime taksoga,kuna ilm oli kohutavalt kuum ja ma ei riskinud mitmete bussidega sõitma hakata. Taksos tuli ka hoog, aga õnneks lühiajaline.
Laupäeval oli hoog,pühapäeval 2 hoogu. Täna hommikul 1 hoog.
Helistasin ka Tartusse meie arstile. Rääkisin haiglas käigust ja ta arvas, et rohu koguseid me enam ei tõsta. Et midagi pole parata, et meil hood on.
Sain ka niipalju teada,et tavaolukorras (mitte hoogude ajal) tulevad tal need epilepsia lained kõik ühest aju punktist, aga hoogude ajal pidi tulema ka kusagilt mujalt punktist. Seda kõike hakataksegi nüüd uurima kontrastainega.
Otsime samuti infot ketogeense dieedi kohta. Tallinnast öeldi mulle igatahes et nemad sellega ei tegele. Tartu arst püüab nüüd leida meile kellegi Tartust kes sellega tegeleb:) Ohh elukest..

No comments:

Post a Comment